Vloerverwarming en handgeknoopte tapijten?

Vloerverwarming en handgeknoopte tapijten?

Kort antwoord; Ja elk handgeknoopt tapijt kan worden gelegd op vloerverwarming!

Doordat een handgeknoopt tapijt is opgebouwd uit separate knopen op een kettingdraad en inslaglijn waar altijd een beetje ruimte tussen zit en dus lucht doorheen kan is dit geen enkel probleem en heeft alleen maar voordelen. Zelfs de door ons verkochte antislip ondervloer is juist geschikt voor vloerverwarming.

Een wollen handgeknoopt tapijt heeft niet alleen een warme uitstraling maar voelt dus ook warm aan en geeft warmte snel een efficiƫnt af aan de omgeving, vloerverwarming of niet. Ook zonder vloerverwarming maar ook met reguliere convectie radiatoren, infrarood panelen of wat dan ook heeft het alleen maar voordelen.

Net als een wollen trui eigenlijk, het voelt warm aan omdat de holle vezel met stilstaande lucht behoorlijk goed isoleert en tegelijk warmte goed uitspreidt.

Niet voor niets wordt wol ook gebruikt in de isolatietechniek, bijvoorbeeld in vloeren, plafond en zelfs spouwen van huizen.

Geen koude voeten meer dus met een fatsoenlijk handgeknoopt tapijt!

Een tapijt met een vaste rug zoals machinaal vervaardigden met kunststof pool welke we niet hebben kunnen wel nadelige effecten hebben in combinatie met vloerverwarming.