Met trots geleverd

Door de jaren heen hebben wij van Vintage Perzen Leiden al heel wat handgeknoopte perzische tapijten en kelims verkocht en met trots geleverd. Van sommige settings krijgen of maken we een foto ter uwer inspiratie.

Marmer, grijze bank en een modern handgeknoopt tapijt in harmonie. Een voorbeeld van hoe je een kleed in een penthouse legt.
Stoere tafel, dito stoer onsloopbaar kleed! Klaar voor gezellige avonden met de barbecue. Perzische Bidjar, zomaar 60 jaar jong.
Een nieuw modern oosters handgeknoopt tapijt past eigenlijk altijd. Hoge kwaliteit Ghazni wol, eigentijds en complimenteert het visgraat parket en de grijze bank goed.
En zo hoort een 40 rai Tabriz met zijde te liggen! Super setting!
matthijs van nieuwkerk gaat door NPO1
Met trots ligt hier ons ronde Bidjar handgeknoopt tapijt in de spraakmakende show op NPO1. Matthijs gaat door. Hier -Forever Young- Neelie Kroes in goed gesprek met Matthijs van Nieuwkerk. In samenwerking met MediaLane en BNNVARA op NPO1.
matthijs van nieuwkerk gaat door NPO1
En zo geeft een écht handgeknoopt tapijt sfeer en charme aan het geheel. Stochelo Rosenberg, Anton Goudsmit en Eric Vaarzon Morel spelen er goed op. In samenwerking met MediaLane
rond Bidjar Matthijs gaat door NPO1
Een handgeknoopt wollen tapijt geeft niet alleen ambiance, maar laat het plaatje kloppen. Het tapijt past exact in het geheel en neemt de kleuren aan van de omgeving. Een goed gekozen tapijt is prominent aanwezig en tegelijkertijd gaat het op in de setting. Ook hier gaan Stochelo, Anton en Eric erg goed. In samenwerking met MediaLane
Vintage Perzen inspiratie
Handgeknoopte Iraanse 4×3 Kashan in niet veel voorkomende kleuren. Nieuw overigens. Past perfect bij de oker/cognac bank en blauwe wand.
kazak nieuw
Nieuw handgeknoopte Kazak van 3×2,5m in zachte tinten en toch een scherp contrast. Hoe een beetje kleur de ruimte kan optrekken. De kort geschoren wollen pool maakt dat de patronen er scherp uitspringen en de grote patronen geven het wat diepte.
Hoog boven de skyline van Rotterdam aan het Jan Gat (Plein 1940) in een modern appartement ligt deze antieke Kashan. Blend super met de modernistische edoch tijdloze Leolux fauteuils en draaibare bank.
Mooie strakke Mir, goede maat en de kleuren passen erg goed. Een Mir komt van oorsprong uit India, net als het kleed. Het staat voor de Mir-e-buteh, naar onze interpretatie ooit begonnen als een handafdruk, later een perzische levensvlam. De nieuwste versie ervan is een Paisley motief, wat eigenlijk een moeder met kind betreft.
kazak nieuw
Nieuw handgeknoopt tapijt Kazak. Geknoopt in Ziegler stijl. Ligt hier in de entree van een gerenoveerde antieke boerderij. Superkleed! Ook hier hebben we met trots geleverd.
Kashmir zijde
Vintage Kashmir zijde tapijt in superstaat. Staat geweldig, de zachte tinten complimenteren het geheel.
kashan
Vintage Perzische Kashan, een goed voorbeeld van hoe een contrastrijk écht tapijt in een modern interieur hoort.
Sarough onder moderne tafel
Een oudere Perzische Sarough in mint condition. Ligt hier geweldig in een modern interieur.
india kirman
Vintage oosters handgeknoopt tapijt uit India met Kirman patroon in zachte tinten. Past mooi in het kleurenpalet van het interieur.
Rechts een Iraanse Moud en Links een antieke Perzische Bidjar. De bidjar is werkelijk onsloopbaar al denkt de kat op de vensterbank er anders over maar ik geef Harvey weinig kans. Een echte bidjar wordt ook wel het ijzeren tapijt genoemd, de knopen zijn stijf aangeslagen op de inslaglijnen en niet vaak is een bidjar voorzien van versierselen in de kelimband. De Moud (rechts) heeft een kleurenspel welke goed bij elkaar aansluit en het veld is bijna geheel gevuld met een Herati patroon. Het was even worstelen met kleden in de winkel maar het is gelukt; het staat perfect!
nain
Een tijdloze Nain, past altijd en al helemaal bij deze lichte gedempte tinten.
isfahan 1miljoen
Wol geknoopt op zijde kettingdraden en inslaglijnen, Isfahan 1 miljoen knopen per m2. Extreem fijn.
kirman antiek
Antieke Iraanse Kirman, geen alledaags kleed. Moeilijk te vinden in deze kleuren en in superstaat voor zijn leeftijd (+/- 70 jaar)
kashan met zijde
3×2 Jaipur Kashan. Zeer fijn en scherp gedetailleerd met in dit geval veel zijde.
wizz
Knallen met een kleed, zo hoort het. Een vintage Wiss uit Iran. kenmerkend door zijn geometrische patronen en expressieve plantaardige kleuren.
50 raj tabriz mahi
50 Raj tabriz in Texas, Verenigde Staten. Ook weer met trots geleverd.
vintage perzen isfahan ghom
Minimalisme is uit. Alle kleden hier hebben een miljoen knopen per m2 of meer. Isfahan op de vloer, Ghom en Hereke aan de wanden. Murano lamp aan het plafond, niets meer aan doen.
Helemaal vanuit Nederland meegenomen naar Texas, Verenigde Staten! Een India Bidjar, staat super.
60 raj tabriz
60 raj Tabriz. Extreem fijngeknoopt met veel zijde accenten. Leuk voorbeeld hoe een futuristisch bureau kan staan op een fatsoenlijk handgeknoopt tapijt met zachte tinten. Let op de vintage soennecken perforator, ook onverslijtbaar.
60 rai tabriz
Tabriz, een 70 raj tabriz! Wollen pool met veel zijde accenten geknoopt op katoen. Heeft enige uitleg nodig; dit is het enige tapijt waarbij de knoopdichtheid wordt aangegeven in het aantal knopen per 7 strekkende centimeter op de inslaglijn. Even rekenen komt op een miljoen knopen per m2. Letterlijk jaren vakkundig werk zit er in dit kleed. Topstuk in zijn soort.
kashan
Een florale fijngeknoopte Kashan zoals hij nu in Italie ligt.
kashan inspiratie
En zo verbind je een Kashan met een hoekbank!
bidjar
Een handgeknoopte Bidjar uit Iran ligt hier keurig voor de bank. Het veld is gevuld met een Herati patroon en het ietwat geometrisch medaillon komt hier goed tot zijn recht.
Een dik 5 meter lange Perzische Moud Loper. Dit soort Moud tapijten staan bekend om het kleurgebruik en de hoge kwaliteit. Er worden veel ietwat zachte tinten maar wel uit hetzelfde spectrum vlak bij elkaar gebruikt en omlijnd met harde kleuren om toch contrast te krijgen met de omgeving. Van binnen een Herati patroon met diamantruit, lancet bladen en vissen die in de maneschijn hun kopje boven het water steken. In de oranje band veel Mir motieven, een Perzische levensvlam of moeder met kind.